ကန္တို႔၏ အပန္းေျဖစရာ
ေနရာတစ္ခုျဖစ္ေသာ ကယ္လီဖိုးနီးယားမွာ အႀကီးဆံုး ေရကန္ျဖစ္သည့္ lake tahoe
ကို ေတာင္ေပၚဆိပ္ကမ္းသာဟု ေခၚသင့္၏။ ပင္လယ္ေရမ်က္ႏွာျပင္အထက္
ေပ(၆၀၀)ေက်ာ္မွာ တည္ရွိသည့္ ေတာင္ေပၚေရကန္ႀကီးသည္ စတုရန္းမိုင္ (၁၉၀)ေက်ာ္
က်ယ္သည္။ ေတာင္ေပၚေရခ်ိဳကန္ႀကီး၏ ေရအရင္းအျမစ္မွာ ႏွင္းခဲေပ်ာ္ရည္ ျဖစ္သည္
ထိုစခန္း၌ တစ္နာရီခန္႔
ကားရပ္နားခြင့္ ကန္ေဒၚလာ တစ္ဆယ္ေပးရသည္မွာ လြန္လြန္းသည္ ထင္၏။ သို႔ေသာ္
အပန္းေျဖသူမ်ားအတြက္ တည္ေထာင္ဖန္ဆင္းအပ္ေသာ ထင္း႐ွဴးရိပ္ခိုသည့္ အခမဲ့
အိမ္သာေဆာင္ႀကီးမွာ မႏၲေလး နန္းတြင္းက မိဖုရား နန္းေဆာင္မ်ားႏွင့္
ဆင္တူသည္။
ျပာလဲ့လဲ့ ေရခ်ိဳထဲမွာ ေရကူးသူက ကူးသည္။ ဘုတ္ျပားစီးသူက
စီးသည္။ ေလွေလွာ္သူက ေလွာ္သည္။ သေဘၤာစီးသူက စီးသည္။ သဲျပင္မွာ ေနေလာင္ခံသူက
ခံသည္။ လမ္းေလွ်ာက္သူက ေလွ်ာက္သည္။ တြြဲလ်က္တြဲလ်က္လည္းေကာင္း၊ အသီးအသီး
အထီးတည္းလည္းေကာင္း ေလွ်ာက္ၾကသည္။ အခ်ိဳ႕က ေႏွးေႏွး ေျပးၿပီး အခ်ိဳ႕က
သုတ္ေခ်တင္သည္။ ထီးရိပ္ခိုကာ၊ ရြက္ဖ်င္တဲေအာင္းကာ ဂစ္တာတီးရင္း
ခ်စ္တင္းေႏွာသူမ်ားလည္း ရွိႏိုင္သည္။ အခ်ိဳ႕က ဝိုင္းဖြဲ႕၍ စားေသာက္ေနၾကသည္။
ဟစ္ေအာ္ႏႈတ္ဆက္ၾကသည္။ လက္မ်ား ေဝွ႕ရမ္းၾကသည္။ ကေလးတစ္ခ်ိဳ႕က မိဘတြန္းသည့္
တြန္းလွဲကို စီးၾကသည္။ ေလွ်ာစီးသည့္ ကေလးမ်ားလည္း ရွိသည္။
သက္ႀကီးရြယ္အိုႏွင့္ မသန္စြမ္းသူတို႔က သူတို႔လွည္းေလးမ်ားႏွင့္ သူတို႔
ျဖစ္ၾကသည္။ ႏွင္းခဲခ်ိန္ မဟုတ္၍ ႏွင္းေလွ်ာစီးသူ မရွိေပ။ ဝိနည္းေတာ္ႏွင့္
ညီၫြတ္ေသာ ဓာတ္ပံု႐ိုက္ခ်က္ေကာင္းမ်ား ထင္ရွားသည္။
ထိုသို႔ေသာ
ဝိနည္းဓိုရ္မ်ားအတြက္ ေန႔ဆြမ္းမွာ ဘာဂါျဖစ္သည္။ ဘာဂါ ဆိုသည္မွာ
ေပါင္မုန္႔ဝိုင္း ႏွစ္ခုၾကားမွာ အသားႏွင့္ အသီးအႏွံမ်ား ၫွပ္ထားေသာ စားစရာ
ျဖစ္သည္။ ဘာဂါကို စားေနက် အေလ့အက်င့္ မရွိလွ်င္ ကိုက္စားရ ခက္ႏိုင္သည္။
ဘာဂါကို လက္ႏွစ္ဘက္ႏွင့္ စံုကိုင္၍ ပါးစပ္ကို အသားကုန္ၿဖဲကာ အားပါးတရ
အငမ္းမရ ငတ္ႀကီးတက် စားႏိုင္မွ စတိုင္က်သည္ဟု ဆိုၾက၏။ ရြစိရြစိ တစ္စစီ
ကိုက္ဖဲ့၍ တို႔စိတို႔စိ စားတတ္သူမ်ားအတြက္ အဆင္မေျပလွေပ။
ေပါင္မုန္႔ႏွစ္ခုၾကားမွာ ၫွပ္ထားသည့္ အဆာပလာမ်ား အစံုပါေအာင္ ကိုက္ႏိုင္မွ
ရသစံုေအာင္ ခံစားရသည့္ အစားအစာ ျဖစ္သည္ဆို၏။ ဘာဂါကို တစ္စစီစား၍ ပါဝင္သည့္
အာဟာရပစၥည္းမ်ားကို ဗိုက္ထဲက်မွ ေပါင္းဆံုေစျခင္းသည္ ရယ္စရာေကာင္းသည့္
စားသံုးနည္း ျဖစ္ေနတတ္၏။ တစ္ကိုက္စီ တစ္ကိုက္စီ အကိုက္တိုင္း အေလြးတိုင္း
ဘာဂါရသစံုတို႔ လွ်ာေပၚမွာ တဏွာတုန္ေအာင္ ကခုန္ေစခ်င္ၾကဟန္ တူ၏။
ေတာင္ေပၚဆိပ္ကမ္း စခန္းသာစြတကား။
:)
ရွင္အာစာရ
No comments:
Post a Comment